Når du skal søke jobb er det en del vanskelig spørsmål du må tenke gjennom – alt fra hvilken bransje som er riktig for deg, til hvilket lønnsnivå du ønsker å legge deg på.

Det kan være lurt å søke råd fra andre når du skal gjennom en slik prosess, men husk på at det er du selv som å ta de endelige avgjørelsene.

Her er to forslag til hjelpere du kan bruke når du skal søke jobb:

1. Folk som har vært i dine sko

Hvem har vært i en lignende situasjon til den du er i akkurat nå? Tenk på folk du kjenner som har vært i samme eller lignende jobb, bedrift eller industri. Dette kan være tidligere kolleger, venner eller familie og deres nettverk.

Du kan også få gode karriereråd ved å lese blogger og forum. Du kan være anonym i disse nettverkene og spørre om råd vedrørende karrierebeslutninger du står overfor. Formulerer du deg riktig kan du bli overrasket over hvor nyttig disse nettsamfunnene kan være. LinkedIn har også en karriereråd-funksjonalitet hvor du skriver inn hvilken sektor du er interessert i, og du kobles til fagfolk som kan hjelpe deg.

2. En rekrutterer

Snakk med en profesjonell rekrutterer. De har førstehånds erfaring med å plassere folk i de typer roller du vil ha, de vet virkeligheten av å jobbe i dem, og de behandler all informasjon konfidensielt.

Vi anbefaler deg å registre deg hos et rekrutteringbyrå. Ta et møte med en veileder for å diskutere hvilke typer roller du ønsker deg. Det er viktig at du oppgir hvilke typer organisasjoner du kunne tenke deg jobbe for, hvilken type kultur du trives i, og hva du ønsker å oppnå med din karriere.

Husk, ingen kjenner deg bedre enn deg selv og det er din beslutning. Du må søke gode råd, men ikke glemme å lytte til den lille stemmen i hodet ditt, og hva du ønsker å få ut av din karriere.

Martin Buer

Skrevet av Martin Buer

HR Manager - Dreamwork